Сьогодні ми Вам допоможемо спекти смачний і простий торт Прага. Іноді у вихідний день хочеться побалувати своїх домочадців чим-небудь солодке, а саме празький торт підійде як не можна краще!
Головне в приготуванні торта - правильно дотримати всі пропорції.
Вам знадобляться:
Яйця - 2 шт
Сметана - 300 г
Цукор - 1 стакан
Сода - пів чайної ложки
Оцет
Борошно-1,5 склянки
Какао згущене - ½ банки
Мигдаль
Кардамон або чорний мелений перець - щіпка
Для крему:
Какао згущене - ½ банки
Масло вершкове - 200 г
Для сиропу:
Цукор - 1 стіл. ложка
Вода - 2 стіл. ложки
Лікер (будь-який) - 1 стіл. ложка
Для глазурі:
Олія - 50 г
Цукор - 4 стіл. ложки
Молоко - 2 стіл. ложки
Какао (порошок) - 4 стіл. ложки
Рецепт торту Прага:
У мисці розітріть сметану, яйця і цукор, додайте соду погашену оцтом. Змішайте згущене какао з борошном, додайте подрібнений мигдаль. Змішайте всі інгредієнти, додайте кардамон, якщо немає кардамону, візьміть чорний мелений перець.
Отримане тісто розділити на три рівні частини і спекти з них три коржі. Дайте їм охолонути.
Приготуйте крем зі згущеного какао та вершкового масла, а так само сироп з цукру, води та лікеру.
Просочіть кожен корж сиропом і промажте кремом. Верхній корж залийте глазур'ю. Вона вариться з вершкового масла, цукру, молока і какао.
www.jlady.ru