Випікаємо пироги

Хто з нас з дитинства не знайомий з казковим смаком яблучного пирога? Зазвичай способи випічки пирогів диво прості, тому вони дуже поширені. Пироги зберігають безліч корисних вітамінів, й надзвичайно смачні. Історичних даних про те, хто і де вперше придумав спекти пиріг, не існує. Є думка, що найперший пиріг пекли на римських весіллях, в кінці обряду його розламували над головою нареченої. Цей пиріг був схожий на корж із пшеничного борошна, він був символом успіху і народження дитини.



Дуже смачні пироги - ті, що мають блискучу хрустку скоринку, їх випікають в особливих керамічних формах. Якісна кераміка дає можливість пирога пропектися рівномірно від країв до середини. Однак, найважливіше - це якість тесту. Щоб спекти пиріг, потрібно приготувати дріжджове тісто безопарне:



1) У каструлю налийте тепле молоко або води.

2) Розведіть дріжджі.

3) додайте борошно, яйця, сіль, цукор.

4) Розмішуйте хвилин 10, щоб отримати не дуже круте тісто без грудок.

5) Потім додайте гаряче масло і поставте каструлю в тепле місце, закривши кришкою.



Через кілька годин тісто підніметься, його потрібно обминути, і через годину воно вже готове.

Викладіть його на сухій стіл, посипаний борошном. Виріжте від тесту необхідний шматок і розкачайте качалкою на пласти. Деко рівномірно змастіть, не залишаючи сухих ділянок.



Щоб ваш пиріг вийшов м'яким, накрийте деко з готовим тестом серветкою і помістіть в тепле місце. Це викличе додаткове газоутворення, і тісто стане пишним.



І на закінчення - кілька рекомендацій.

- Якщо поставити під лист посуд з водою, пиріг не пригорить.

- Щоб акуратно розкласти на деку тісто, намотайте його на качалку і розмотайте на деко.

- Змащуйте руки рослинним маслом, щоб тісто не прилипало.

- Фруктовий пиріг буде соковитіше, якщо під його начинку підкласти сир.

- Щоб пиріг не підгорів зверху, прикрийте його мокрою пергаментним папером.

- Щоб перевірити готовність пирога, користуйтеся зубочисткою. Якщо проткнули в центрі пирога, і зубочистка залишилася чистою, значить, пиріг спікся.

Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье