Овочевий салат з апельсинами

Час приготування 40 хвилин

На 4 порції:
маленька головка китайської капусти (вагою близько 500 г)
2 апельсини
1 стручок червоного солодкого перцю
100 г оливок
1 велика цибулина

Для соусу
2 зубчики часнику
1 ч. ложка насіння коріандру
6 ст. ложок рослинного масла
5 ст. ложок винного оцту
3 ст. ложки томатної пасти
1 ч. ложка цукру
сіль

У китайської капусти при необхідності видаліть пошкоджені зовнішні листя. Качан виріжте гострим ножем, капусту наріжте соломкою шириною 5 см. Швидко обполосніть і ретельно струсіть воду.
Апельсини очистити, розділіть на часточки, з часточок зніміть прозорі плівки.
Солодкий перець розрізати навпіл, видаліть плодоніжки і серцевину, стручок вимийте, обсушити і наріжте поперек тонкою соломкою.
З оливок злийте маринад і при бажанні розріжте навпіл або наріжте кружальцями. Цибулину очистіть і наріжте тонкою соломкою.

Всі компоненти перемішайте і покладіть в салатницю.
Зубчики часнику очистіть і крупно порубати.

У ступці потовчіть в кашку з додаванням насіння коріандру. Потім поступово додайте рослинне масло, оцет, томатну пасту і цукор. Соус до смаку посоліть і перелийте в маленьку соусницю.
Салат і соус подайте до столу окремо. Кожен гість додасть у салат соус до смаку.

Рада
Салат можна подавати як закуску на вечерю разом зі звареним круто яйцем і чорним хлібом.

www.jlady.ru