Для приготування торта мурашник вам знадобляться:
200 г вершкового масла
3 ст. ложки цукру
3 ст.ложки сметани
розпушувач
4 склянки борошна
ванілін
Але це ще не все. Щоб рецепт торта мурашник смачно вийшов, нам знадобиться крем.
Для крему:
банку вареного згущеного молока
200 г масла
тертий шоколад
трохи волоських горіхів
Приготування тіста:
Просіяне борошно розділити на дві частини. Взяти одну частину борошна і додати до неї розпушувач, ванілін, сметану, цукор, сюди ж долити розтоплене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо. Додаємо борошно, що залишилося, продовжуючи вимішувати тісто. Готовому тесту надати форму кулі і прибрати його в холодильник на півгодини для охолодження.
Охолоджене тісто можна пропустити через м'ясорубку або натерти на тертці для надання йому текстури, що підходить для майбутнього мурашника. Викладаємо отриману крихту на деко і випікаємо до готовності. Час готування може бути різним в залежності від того, яка у вас духовка. Готове тісто додатково подрібнити. Можна просто покришити руками.
Приготування крему:
Вершкове масло легко збиваємо міксером. Поступово до нього додаємо варене згущене молоко і продовжуємо збивати до отримання однорідної консистенції крему.
Приготований крем змішуємо з нашим покришеним коржем. Сюди ж можна додати горіхи, родзинки або цукати на ваш смак. Отриману масу викладаємо у формі гірки на тарілку або піднос, на якому торт буде подаватися до столу. Зверху торт прикрашаємо тертим шоколадом і ставимо в холодильник для охолодження. Приємного апетиту.