Суші як джерело довголіття японців

Суші відомі японцям вже майже 1300 років, в перекладі це слово означає «оцтовий рис». Ще в ті часи помітили, що риба, що виділяє фермент, так впливає на рис, що утворюється молочна кислота, і таким чином риба маринується.

Зараз суші стало візитною карткою японської кухні.

Як ви знаєте, тривалість життя японців найвища - 81-84 року. З чим це може бути пов'язано? Можливо, це залежить від особливостей їх живлення. Оскільки Японія - острівна держава, самий основний продукт харчування японця - морепродукти і риба. Ще важливий компонент всіх японських страв - рис.

Для приготування суші потрібні риба, рис, соєвий соус, рисовий оцет, маринований імбир, морські водорості - це традиційний японський рецепт. Можна готувати суші з морквою, авокадо, огірками, майонезом і зеленою цибулею.

Оволодіти майстерністю приготування суші нелегко, тому професіонали цього ремесла в Японії користуються великою пошаною. Приготування васабі також коштує великих зусиль. Потрібно натерти свіже кореневище про грубу поверхню, іноді для цього користуються акулячої шкірою. Після такої терки васабі набуває особливий аромат і завершеність.

Риба в суші сира, не оброблена. Але це безпечно для здоров'я, так як у морській рибі, на відміну від річкової, немає паразитів.

Чим же корисна риба?

По-перше, вона багата на вміст білка. У них є всі амінокислоти, яких потребує наш організм. Риб'ячий жир, на відміну від м'яса, швидко засвоюється. Він сприяє загостренню пам'яті. Риба не містить холестерин, який руйнує серцево-судинну систему. Регулярне застосування риби в раціоні знижує ризик онкологічних захворювань, хвороб серця.

Рис в японській мові позначається словом «їжа». Він складає основу японського раціону. Вчені виявили, що він багатий не тільки клітковиною, сприяє зменшенню вмісту холестерину, нормалізації роботи кишечнику. Клітковина рису всмоктує воду в шлунку, знижуючи таким чином апетит. Вчені вважають, що рис підвищує рівень інтелекту.