Щоб збільшити захист свого організму і зменшити ймовірність виникнення багатьох хвороб, вживайте вітамін C (аскорбінову кислоту).
Цей вітамін благодатно впливає на нервову систему, допомагає швидкому засвоєнню заліза і утворення крові. Вітамін C у великій кількості рекомендований завзятим курцям, жінкам, які приймають протизаплідні препарати, спортсменам і літнім людям. Слід знати, що вітамін C є сильним антиоксидантом.
Якщо ви швидко втомлюєтеся, постійно хворієте, ваші ясна кровоточать, то в наявності явні ознаки нестачі аскорбінової кислоти. Але будьте пильні і не захоплюйтеся, тому що у випадку передозування можуть бути порушення функцій підшлункової залози та печінки. Намагайтеся налягати на овочі, фрукти та ягоди - і вам не буде страшний гіпервітаміноз.
У значних кількостях вітамін C міститься в чорній смородині, шипшині, обліписі, горобині, цитрусових, петрушці, кропі, червоному перці, картоплі, капусті, червоному перці, зеленому луку, хроні.
Рекомендована норма вітаміну C для дорослої людини складає 55-108 мг, для вагітних і годуючих жінок - близько 80 мг, для дітей до року - близько 40 мг на день.
Останнім часом почастішали суперечки про те, скільки вітаміну C в дійсності необхідно людині. Деякі лікарі радять усім в періоди епідемій застудних захворювань вживати по 200 мг аскорбінової кислоти в день, а при виникненні гострого інфекційного захворювання - і всі 1000 мг!
Якщо ви віддаєте перевагу вживати аскорбінову кислоту, що міститься в натуральних продуктах, пам'ятайте, що це досить нестійкий вітамін. При впливі на нього високих температур він руйнується, а при контакті з окремими металами, киснем і тривалому вимочуванні овочів - виходить у воду. Якщо ви любите вживати заморожені овочі і фрукти, пам'ятайте, що через 2-3 місяці зберігання таких продуктів вітаміну C них стає вдвічі менше. Тому в зимовий час більше аскорбінової кислоти ви знайдете у квашеній і свіжій капусті.
При варінні і смаженні продуктів з вмістом вітаміну C, його кількість в них зменшується на 90%! Проте все залежить від температури води, в яку ви ставите такі продукти. Цікаво, що при варінні очищеного від шкірки картоплі, поміщеного в холодну воду, руйнується близько 50% вітаміну, у складі супу - 50%, а поміщеного в гарячу воду - тільки 25-30%. Можна зробити висновок, що для збереження вітаміну C в сирих овочах занурювати їх при варінні потрібно в киплячу воду. Бажано варити їх без зняття шкірки, що теж зменшує втрату вітаміну.
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье
Цей вітамін благодатно впливає на нервову систему, допомагає швидкому засвоєнню заліза і утворення крові. Вітамін C у великій кількості рекомендований завзятим курцям, жінкам, які приймають протизаплідні препарати, спортсменам і літнім людям. Слід знати, що вітамін C є сильним антиоксидантом.
Якщо ви швидко втомлюєтеся, постійно хворієте, ваші ясна кровоточать, то в наявності явні ознаки нестачі аскорбінової кислоти. Але будьте пильні і не захоплюйтеся, тому що у випадку передозування можуть бути порушення функцій підшлункової залози та печінки. Намагайтеся налягати на овочі, фрукти та ягоди - і вам не буде страшний гіпервітаміноз.
У значних кількостях вітамін C міститься в чорній смородині, шипшині, обліписі, горобині, цитрусових, петрушці, кропі, червоному перці, картоплі, капусті, червоному перці, зеленому луку, хроні.
Рекомендована норма вітаміну C для дорослої людини складає 55-108 мг, для вагітних і годуючих жінок - близько 80 мг, для дітей до року - близько 40 мг на день.
Останнім часом почастішали суперечки про те, скільки вітаміну C в дійсності необхідно людині. Деякі лікарі радять усім в періоди епідемій застудних захворювань вживати по 200 мг аскорбінової кислоти в день, а при виникненні гострого інфекційного захворювання - і всі 1000 мг!
Якщо ви віддаєте перевагу вживати аскорбінову кислоту, що міститься в натуральних продуктах, пам'ятайте, що це досить нестійкий вітамін. При впливі на нього високих температур він руйнується, а при контакті з окремими металами, киснем і тривалому вимочуванні овочів - виходить у воду. Якщо ви любите вживати заморожені овочі і фрукти, пам'ятайте, що через 2-3 місяці зберігання таких продуктів вітаміну C них стає вдвічі менше. Тому в зимовий час більше аскорбінової кислоти ви знайдете у квашеній і свіжій капусті.
При варінні і смаженні продуктів з вмістом вітаміну C, його кількість в них зменшується на 90%! Проте все залежить від температури води, в яку ви ставите такі продукти. Цікаво, що при варінні очищеного від шкірки картоплі, поміщеного в холодну воду, руйнується близько 50% вітаміну, у складі супу - 50%, а поміщеного в гарячу воду - тільки 25-30%. Можна зробити висновок, що для збереження вітаміну C в сирих овочах занурювати їх при варінні потрібно в киплячу воду. Бажано варити їх без зняття шкірки, що теж зменшує втрату вітаміну.
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье