Торт Наполеон домашнього приготування, улюблені ласощі і кращий десерт для святкового столу. Крім того в приготуванні торта не використовується багато жиру, а значить, торт Наполеон калорійність якого не висока, не зашкодить фігурі.
У кожної господині є свій рецепт торта Наполеон і в основному він залежить від способу випічки коржів, так як для прошарку завжди використовують заварний, масляний крем або їх поєднання. Коржі краще перешаровують за 10 годин до свята, щоб торт встиг як слід просочитися, і стати по-справжньому смачним. У крем можна додати цедру лимона, вона додасть пікантності і легкий цитрусовий аромат. Наполеон гарний і тим, що коржі можна спекти за пару днів до приходу гостей, і в день торжества мінімум часу провести на кухні.
Перший рецепт торта
Найсмачніший рецепт торта Наполеон зі згущеним молоком. Для приготування коржів потрібно насипати на обробну дошку 2 склянки борошна і додати 350 гр. дрібно нарізаного або тертого маргарину. Масу потрібно перемішати до утворення крихти, потім влити в неї суміш з одного яйця, чайної ложки оцту і солі, а після поступово влити близько склянки холодної кип'яченої води. Отриману масу довести до однорідної консистенції.
Приготоване тісто потрібно розрізати на частини за кількістю коржів і поставити в холодильник на пару годин. Після цього коржі можна качати і випікати в заздалегідь розігрітій духовці близько 10-ти хвилин, інакше коржі підгорять або пересохнуть.
Щоб зробити крем із згущеним молоком, знадобитися 300 гр. вершкового масла і одна банка згущеного молока. Масло потрібно вийняти з холодильника і як тільки воно стане м'яким, збивати міксером до утворення пишної маси. Потім, не припиняючи збивати, поступово додавати згущене молоко. Якщо ж крем вийшов неоднорідний, то повторне збивання вирішить цю проблему. У крем можна додати ванілін, це додати крему ніжності і приємний запах ванілі. Крем готовий, можна приступати до прошарку коржів.
Другий рецепт торта
Багато господинь віддають перевагу рецепт торта Наполеон з листкового тіста. Всупереч загальній думці, листкове тісто приготувати досить просто. Спочатку потрібно приготувати два різні тести. Одне з двохсот грам розм'якшеного маргарину і склянки борошна, а друге з склянки борошна і склянки сметани.
Дошку потрібно добре посипати борошном і викласти сметанне тісто. Зробивши на ньому розрізи, гарненько розкотити в усіх напрямках. На середину рівним шаром викласти суміш з борошна та маргарину і заклеїти кінці, як конверт. Розкочувавши цей конверт стежте, щоб борошна було достатньо, інакше тісто буде прилипати і слойка не вийде. Розкотивши його до товщини в 1 см, складіть пласт тесту вчетверо і на 5 хвилин накрийте серветкою. Далі знову розкачайте і складіть. Повторюючи таку процедуру 4-5 разів, ви досягнете великої кількості шарів.
Розріжте тісто за кількістю коржів і акуратно поставте в холодильник, накривши серветкою. Випікайте коржі 8-10 хвилин, після чого вийміть з духовки і не знімайте з дека до повного охолодження, так як в гарячому вигляді коржі тендітні і можуть пошкодитися.
Рецепт крему торта Наполеон для цих чи інакше приготованих коржів:
Візьміть емальовану каструлю з товстим дном, влийте туди 2 склянки молока. Поки молоко гріється, розітріть склянку цукру і 3 яйця в однорідну масу, додайте туди 2 столових ложки борошна і знову розітріть. Поступово влийте в гаряче молоко. Для того, щоб крем був однорідним, не переставайте помішувати його. А вогонь зробіть мінімальним. Перемішувати крем краще дерев'яною лопаткою, тоді крем не пригорить. Як тільки крем загусне, додайте 70 гр. вершкового масла і поки масло тане, перемішуйте його. Зніміть крем з плити і після того, як він охолоне, додайте ванілін. Шоколад, доданий у теплий крем, зробить прошарок вашого торта ще більш смачною.
Третій рецепт торта
Торт Наполеон рецепт якого ми розглянемо зараз, не вимагає багато клопоту для приготування. Потрібно розтерти 2 яйця і півтори склянки цукру. Далі додати 100 гр. м'якого маргарину і продовжити розтирати. Як тільки маса стане однорідною - всипте в неї 2 склянки просіяного борошна, вимісіть тісто до готовності і можна приступати до випічки коржів.
Деко потрібно змазати яким-небудь жиром, а коржі наколоти виделкою в декількох місцях. До речі, дуже зручно перекладати тісто на деко, накатав його на качалку, гарненько посипану борошном. Випікайте коржі в розігрітій духовці не більше 10-ти хвилин.
Для цього рецепта коржів, як і для інших, підійде і заварний, і крем зі згущеним молоком.
Приємного вам чаювання!
www.jlady.ru
У кожної господині є свій рецепт торта Наполеон і в основному він залежить від способу випічки коржів, так як для прошарку завжди використовують заварний, масляний крем або їх поєднання. Коржі краще перешаровують за 10 годин до свята, щоб торт встиг як слід просочитися, і стати по-справжньому смачним. У крем можна додати цедру лимона, вона додасть пікантності і легкий цитрусовий аромат. Наполеон гарний і тим, що коржі можна спекти за пару днів до приходу гостей, і в день торжества мінімум часу провести на кухні.
Перший рецепт торта
Найсмачніший рецепт торта Наполеон зі згущеним молоком. Для приготування коржів потрібно насипати на обробну дошку 2 склянки борошна і додати 350 гр. дрібно нарізаного або тертого маргарину. Масу потрібно перемішати до утворення крихти, потім влити в неї суміш з одного яйця, чайної ложки оцту і солі, а після поступово влити близько склянки холодної кип'яченої води. Отриману масу довести до однорідної консистенції.
Приготоване тісто потрібно розрізати на частини за кількістю коржів і поставити в холодильник на пару годин. Після цього коржі можна качати і випікати в заздалегідь розігрітій духовці близько 10-ти хвилин, інакше коржі підгорять або пересохнуть.
Щоб зробити крем із згущеним молоком, знадобитися 300 гр. вершкового масла і одна банка згущеного молока. Масло потрібно вийняти з холодильника і як тільки воно стане м'яким, збивати міксером до утворення пишної маси. Потім, не припиняючи збивати, поступово додавати згущене молоко. Якщо ж крем вийшов неоднорідний, то повторне збивання вирішить цю проблему. У крем можна додати ванілін, це додати крему ніжності і приємний запах ванілі. Крем готовий, можна приступати до прошарку коржів.
Другий рецепт торта
Багато господинь віддають перевагу рецепт торта Наполеон з листкового тіста. Всупереч загальній думці, листкове тісто приготувати досить просто. Спочатку потрібно приготувати два різні тести. Одне з двохсот грам розм'якшеного маргарину і склянки борошна, а друге з склянки борошна і склянки сметани.
Дошку потрібно добре посипати борошном і викласти сметанне тісто. Зробивши на ньому розрізи, гарненько розкотити в усіх напрямках. На середину рівним шаром викласти суміш з борошна та маргарину і заклеїти кінці, як конверт. Розкочувавши цей конверт стежте, щоб борошна було достатньо, інакше тісто буде прилипати і слойка не вийде. Розкотивши його до товщини в 1 см, складіть пласт тесту вчетверо і на 5 хвилин накрийте серветкою. Далі знову розкачайте і складіть. Повторюючи таку процедуру 4-5 разів, ви досягнете великої кількості шарів.
Розріжте тісто за кількістю коржів і акуратно поставте в холодильник, накривши серветкою. Випікайте коржі 8-10 хвилин, після чого вийміть з духовки і не знімайте з дека до повного охолодження, так як в гарячому вигляді коржі тендітні і можуть пошкодитися.
Рецепт крему торта Наполеон для цих чи інакше приготованих коржів:
Візьміть емальовану каструлю з товстим дном, влийте туди 2 склянки молока. Поки молоко гріється, розітріть склянку цукру і 3 яйця в однорідну масу, додайте туди 2 столових ложки борошна і знову розітріть. Поступово влийте в гаряче молоко. Для того, щоб крем був однорідним, не переставайте помішувати його. А вогонь зробіть мінімальним. Перемішувати крем краще дерев'яною лопаткою, тоді крем не пригорить. Як тільки крем загусне, додайте 70 гр. вершкового масла і поки масло тане, перемішуйте його. Зніміть крем з плити і після того, як він охолоне, додайте ванілін. Шоколад, доданий у теплий крем, зробить прошарок вашого торта ще більш смачною.
Третій рецепт торта
Торт Наполеон рецепт якого ми розглянемо зараз, не вимагає багато клопоту для приготування. Потрібно розтерти 2 яйця і півтори склянки цукру. Далі додати 100 гр. м'якого маргарину і продовжити розтирати. Як тільки маса стане однорідною - всипте в неї 2 склянки просіяного борошна, вимісіть тісто до готовності і можна приступати до випічки коржів.
Деко потрібно змазати яким-небудь жиром, а коржі наколоти виделкою в декількох місцях. До речі, дуже зручно перекладати тісто на деко, накатав його на качалку, гарненько посипану борошном. Випікайте коржі в розігрітій духовці не більше 10-ти хвилин.
Для цього рецепта коржів, як і для інших, підійде і заварний, і крем зі згущеним молоком.
Приємного вам чаювання!
www.jlady.ru