Види очищувальних дієт
Вибери собі очищувальну дієту і почисть свій організм
Очищувальні дієти передбачає найрізноманітніші варіанти. Основна перевага всеочисній дієти в тому, що можна вибрати відповідні продукти, не страждати кілька днів від голоду і не відчувати психологічних навантажень, поглинаючи нелюбиму їжу. Подобаються молочні продукти - скористайтеся молочно-кислої всеочисній дієтою, віддаєте перевагу рис - "сядьте" на рисову дієту. І навіть за допомогою медової дині можна зробити необхідну чистку.
Однак слід пам'ятати, що при всій видимій легкістю і простотою, ви перекладаєте свій організм нехай ненадовго, але в новий режим харчування, і реакція може бути досить непередбачуваною. Не треба дивуватися «бурхливому» реакцій кишечника, або висипати раптом на обличчі прищикам. Можуть мати місце напади запаморочення або слабкості. Все це закономірно, бо як йде процес чищення. В ідеалі, в кінці дієти неприємні явища повинні зникнути. У цей період можна додатково доглядати за обличчям і тілом, але панікувати не варто. І пам'ятайте: як-не-дієта очищає, тому проводити її краще, не призначаючи побачень і ділових зустрічей.
Дозвольте своєму організму навести порядок, і вже через кілька днів оточуючі, та й ви самі будете приємно здивовані. Спробуємо?
Кефірно-яблучна очищаюча дієта: 4 легких дня
Для досягнення більш сильного ефекту передбачаються процедури очищення кишечника за допомогою клізм.
Перший день: маленька очисна клізма натщесерце, протягом дня пити звичайний кефір середньої жирності, по склянці щогодини (в цілому виходить від 1.5 до 3 л). Якщо починає морозить і самопочуття погіршується, можна випити склянку гарячого чаю з медом.
Другий день: знову клізма, дволітрова. Протягом дня пити яблучний сік (бажано робити його самим, а не купувати в магазині). Навіть якщо на етикетці написано «без консервантів», не варто зупиняти свій вибір на цьому продукті.
Вам потрібне свіже саморобний яблучний сік. Пити його треба по склянці через кожні 2 години (в цілому виходить близько 1,5 л). У 5-6 годин вечора можна випити склянку чаю з медом і сухариками.
Третій день: дозволяється їсти овочі та фрукти, але без додавання олії. Пити соки - морквяний і яблучний, стільки, скільки хочеться.
Четвертий день: знову овочі, тільки тепер можна додавати рослинне масло.
Важливо знати, що вихід з всеочисній дієти - особливий етап, до якого потрібно поставитися з усією серйозністю. В іншому випадку це буде ударом для вашого організму, особливо для печінки.
Після виходу з проведеної всеочисній дієти протягом чотирьох днів необхідно дотримуватися щадного їжі, до овочів можна додавати білкові та вуглеводні страви, але в помірних кількостях. Більше овочів - менше білків і вуглеводів.
Рисова очищаюча дієта
Увага! Ця очищаюча дієта протипоказана людям, у яких є наступні захворювання: запори, геморой, ожиріння, цукровий діабет.
Крім очищаючого ефекту, дієта нормалізує обмін речовин, покращує рухливість суглобів, приводить в норму сечовидільну систему.
Перед вживанням рис вимочують. У цей час із зерна вимиваються крохмаль і інші речовини, і воно стає як би порожнистим усередині. Потрапляючи в організм, такий полегшений рис починає втягувати шкідливі речовини, що, власне, і забезпечує очищення. При регулярному споживанні рису зменшується концентрація солей в організмі, зникають суглобові болі, з'являється легкість і свобода рухів.
Підготовчий етап: треба взяти від 1 до 1,5 кг рису, краще невибілених та подовженого за формою, чотири баночки по 250 мл, помічені номерами від 1 до 4. На закладення і вимочування рису у вас піде 4 дні.
У банку № 1 покладіть 1-2 столові ложки рису і залийте чистою водою. Рівно через добу воду можна злити і налити свіжу. У цей же день у банку № 2 також кладемо 1-2 столові ложки рису і заливаємо водою. Вранці третього дня зливаємо воду з обох банок і наливаємо чисту. На четвертий день проробляємо те ж саме з додаванням нової банки. Саме очищення починається на п'ятий день вранці. Зливаємо воду з першої банки, кладемо рис у каструлю, заливаємо окропом і кип'ятимо протягом 2-3 хвилин. Воду у всіх банках міняємо, в першу знову насипаємо стільки ж рису і заливаємо водою.
Зварений рис повинен настоятися закутаний чим-небудь теплим каструлі протягом 20 хвилин, після чого його можна їсти. Не можна додавати ні масла, ні солі, ні цукру. Через 4 години дозволяється злегка перекусити. У період дієти бажано не вживати солоного та гострого, віддаючи перевагу вегетаріанської кухні. На наступний день ви варите рис з банки № 2 і так далі. Очищення проводять від тижня до місяця, залежно від самопочуття. Як тільки відчули легкість і позитивне сприйняття життя - процедуру можна припиняти.
При рисовому очищенні є небезпека вивести з організму необхідні мінерали, тому потрібно обов'язково пити зелений чай, воду з додаванням морської солі (на кінчику ножа) і яблучного оцту (пів чайної ложки на склянку води).
Динна очищаюча дієта
Літо - ідеальний час для очищення організму. А головне, є відповідні фрукти, які ми любимо. Наприклад, диня. Один тиждень на динної очисній дієті, і значна частина шкідливих речовин покине ваш організм.
На сніданок необхідно з'їсти 300-400 г м'якоті дині. Наступна трапеза - другий сніданок або обід - можуть бути тільки через 3 години. Пам'ятайте, що диня має сечогінний ефект, тому якщо вранці є її ніяк не можна, з'їжте 400-500 г через годину після обіду. До вечері при цьому повинно пройти не менше чотирьох годин. В інший час дозволяється, їсти овочі, крупи, трохи м'яса з одним лише умовою: добова калорійність страв повинна становити 800-1000 ккал. І не в якому разі не запивайте диню водою і не заважайте її з іншими продуктами! Це самостійний фрукт, який «сусідів» не любить, до того ж вони можуть перешкодити процесу очищення.
Бажано дотримуватися визначених термінів дієт. Інакше відбувається більш серйозна перебудова організму, і наступний різкий перехід може принести швидше за шкоду, ніж користь.
Ця очищаюча дієта розрахована на тиждень. Додатковий ефект до очищення - втрата 2-3 кілограм. Довше тижня є в таких кількостях і в такому режимі диню не рекомендується - вона, як і капуста, володіє властивістю злегка обпалювати слизові оболонки. До речі, зріла диня набагато безпечніше зеленуватою.
www.missfit.ru