Зараз можна купити вареники фабричного виробництва, але звичайно смачніше їх робити самим.
Начинка в них може бути найрізноманітніша, тому, по суті, вареники ті ж пиріжки - начинка, загорнута в тісто. Можна робити вареники солодкі, солоні, пісні і з м'ясною начинкою. Але класичні вареники - з сиром.
Рецепт виготовлення простий, хоч і вимагає досить багато часу. Зате їх можна зробити багато в прок, покласти в морозилку, а діставати і варити у міру потреби.
Ось як їх готують. Візьміть 1 кг борошна, просійте її через волосяне сито, щоб борошна наситилася повітрям, так тісто буде смачніше. Насипте в широку миску гіркою, потім зробіть в центрі поглиблення. В окремій мисочці перемішайте 300 грам води, куряче яйце, 1 / 2 чайної ложки солі, столову ложку соняшникової олії. Вилийте цю рідину в миску з борошном, в ямку, яку ви зробили трохи раніше. Тепер найважливіше - не поспішаючи перемішати. Краще на це витратити приблизно півгодини, потім тісто потрібно вимісити руками. Коли тісто готове - воно не прилипає до рук, еластичне і добре розкочується.
Залиште тісто полежати небагато, а в цей час приготуйте сирну (або будь-яку іншу) начинку: півкіло сиру перемішайте з збитим яйцем і свіжою зеленню.
Далі переходимо до ліплення вареників. Скачайте товсту ковбаску з тіста, наріжте її на шматочки, кожен з яких розкачайте в круглий коржик. У кожен коржик покладіть чайну ложку начинки, скрутіть навпіл і защипніть. Вареники готові!
Тепер ви їх залишилося тільки зварити в киплячій воді 10-15 хвилин! Подавати можна з маслом, борошном, варенням, як вам більше подобається! Спробуйте, ви не тільки насолодитеся смаком, але і знайте, гордість і задоволення від приготування страви своїми руками!
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье