Всі ми знайомі з таким смачним блюдом, як шашлик. Існує багато рецептів його приготування, і кожен з них має послідовники, і суперників.
Класичний шашличний рецепт свідчить, що для його приготування підходить лише баранина, крім того, тільки вирізка, тобто 2-2,5 кг м'яса з красивого вгодованого барана. Згідно з цим рецептом, м'ясо потрібно маринувати в цибулі і перці, без оцту і різних спецій. І тільки готовий шашлик вже можна посипати травами і зеленню (петрушкою, кропом і так далі).
Але в центральній частині нашої Росії-матінки найпоширенішим шашликом є блюдо зі свинини. І уява при його приготуванні просто не має меж. М'ясо заповзятливі росіяни маринують в оцті, кефірі, кислому молоці, соняшниковій олії, лимон, і це не рахуючи різних спеціалізованих маринадів, які продаються в супермаркеті. Причому різноманіття, пропоноване цими супермаркетами, просто величезне, тут є й сухі суміші, і соуси на будь-який смак, та спеціалізовані рідини.
Крім того, останнім часом досить популярним став шашлик з курячого м'яса. Готують його так само, як і свинячий, тільки виходить він більш ніжним і м'яким.
Ну і, звичайно ж, яловичий шашлик, досить поширений у нас. Потрібно зауважити, що при правильному маринуванні він ні в чому не поступається свинячому шашлику, а на думку деяких цінителів шашлику, навіть краще свинячого.
Представляємо Вашій увазі декілька неординарний рецепт приготування шашлику.
Свиняче м'ясо або баранину потрібно нарізаємо пластами шириною приблизно 5 сантиметрів. Злегка відбити і порізати на кубики. Посолити, поперчити. Солимо, перчимо. У спеціальну ємність на саме дно кладемо крупно порізану цибулю, потім м'ясо, посипаємо все це дрібно нарізаною зеленню, додаємо часник (різаний або роздавлений). Зробити так потрібно 2-3 шари, причому верхній шар зобов'язаний бути з лука. Все це потрібно накрити тарілкою і поставити гніт. Для гніту краще всього використовувати трилітрову банку з водою. Через п'ять-шість годин шашлик можна смажити і їсти!
Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье