Імбир і його корисні властивості

Діапазон лікувальних якостей імбиру дуже широкий, він виявляє властивості знеболюючі, протизапальні, спазмолітичну, що збуджує, потогінний, тонізуючі та багато інших.

Батьківщина імбиру - Індія, там він вважається універсальним ліками. Це багаторічна рослина з масивною кореневою системою і довгими пагонами, з фіолетовими або жовтими суцвіттями.

Коріння імбиру містять ефірні олії з характерним ароматом, безліч вітамінів і мікроелементів, амінокислот.

Імбир покращує роботу шлунка, підсилює апетит, усуває слабкість, нудоту, запаморочення, знижує холестерин і кров'яний тиск. Імбир - хороший засіб для профілактики онкологічних захворювань.

В давнину добре знали, що імбир - чудовий афродизіак, посилює потенцію, лікує від безпліддя. Він застосовується при застудах, кишкових кольках, болях у шлунку. Він виводить шлаки і токсини, покращує самопочуття, зір, колір обличчя і пам'ять.

Імбир надовго освіжає подих після їжі, позбавляє від деяких проблем в роті. Багато хто не може жувати імбир, оскільки він дуже пекучий, тоді можна протерти зуби, це теж корисно.

Імбир - чудове знеболювальну, його можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Імбир, розтертий в порошок, перемішують з водою і цю пасту прикладають, як компрес, на хворе місце.

Імбир застосовують в самому різному вигляді - сухий або свіжий корінь, розтертий в порошок, маринований. З нього готують настої, відвари, пиво, цукати. Можна додати імбир у м'ясне блюдо, кондитерські вироби, в чай, приготувати маринад і соус. Імбир можна їсти в натуральному вигляді, а можна і в комбінації з іншими прянощами і приправами - лимоном, медом, м'ятою, мелісою.