Час приготування 45 хвилин
На 4 порції:
3 стиглі ароматні груші
1 зелений і 1 червоний стручок солодкого перцю
1 грейпфрут
50 г очищених лісових горіхів
Для соусу:
ст. ложка яблучного оцту
ст. ложка рослинної олії
сіль
мелений перець
1 щіпка насіння коріандру
кілька свіжих листя зеленого салату
0,8 л сухого білого вина
Груші почистіть, розріжте на 8 частин, виріжте місця прикріплення квіток, плодоніжок і серцевину.
Вино доведіть до кипіння, покладіть туди часточки груші і, закривши кришкою, тушкуйте протягом 8 хвилин, після чого остудіть.
Стручок перцю обсмажуйте над газовим пальником або на електроплиті до тих пір, поки шкірка не почне міхур. Потім на 5 хвилин загорніть у вологе кухонний рушник, після чого можна буде без зусиль зняти шкірку. Охолоджені стручки перцю розрізати навпіл, видаліть серцевину, м'якоть наріжте тонкою соломкою.
Грейпфрут очистіть, видаліть білу прошарок, фрукт роз'єднаєте на часточки і зніміть прозорі плівки.
Лісові горіхи обсмажте до золотисто-коричневого кольору на сковороді без додавання жиру.
Листя салату сполосніть та обтрусіть воду.
Листям викладіть салатницю, покладіть скибочки груші, солодкий перець, грейпфрут і горіхи.
Вино з-під груш перемішайте з яблучним оцтом і рослинним маслом, за смаком приправте сіллю, перцем і коріандром, соусом полийте салат.
Салат подайте до столу з пікантною випічкою з листкового тіста.
На 4 порції:
3 стиглі ароматні груші
1 зелений і 1 червоний стручок солодкого перцю
1 грейпфрут
50 г очищених лісових горіхів
Для соусу:
ст. ложка яблучного оцту
ст. ложка рослинної олії
сіль
мелений перець
1 щіпка насіння коріандру
кілька свіжих листя зеленого салату
0,8 л сухого білого вина
Груші почистіть, розріжте на 8 частин, виріжте місця прикріплення квіток, плодоніжок і серцевину.
Вино доведіть до кипіння, покладіть туди часточки груші і, закривши кришкою, тушкуйте протягом 8 хвилин, після чого остудіть.
Стручок перцю обсмажуйте над газовим пальником або на електроплиті до тих пір, поки шкірка не почне міхур. Потім на 5 хвилин загорніть у вологе кухонний рушник, після чого можна буде без зусиль зняти шкірку. Охолоджені стручки перцю розрізати навпіл, видаліть серцевину, м'якоть наріжте тонкою соломкою.
Грейпфрут очистіть, видаліть білу прошарок, фрукт роз'єднаєте на часточки і зніміть прозорі плівки.
Лісові горіхи обсмажте до золотисто-коричневого кольору на сковороді без додавання жиру.
Листя салату сполосніть та обтрусіть воду.
Листям викладіть салатницю, покладіть скибочки груші, солодкий перець, грейпфрут і горіхи.
Вино з-під груш перемішайте з яблучним оцтом і рослинним маслом, за смаком приправте сіллю, перцем і коріандром, соусом полийте салат.
Салат подайте до столу з пікантною випічкою з листкового тіста.