Готуємо варення

Як правило, варення варять із різноманітних свіжих ягід і плодів, стиглих і міцних, але не перезрілих. Зазвичай варять його в широкому посуді необхідного розміру. У маленькому посуді варення википає, а в занадто великий сироп розливається по поверхні дна і загусає, а фрукти і ягоди недоваріваются. Коли варення вариться, потрібно пам'ятати, що чим швидше звариться, тим світліше вийде його колір, і збережеться аромат ягід. Тому радять варити не більше 2 кг варення.

Не можна варити варення на інтенсивному вогні, прискорюючи згущення і випаровування води. При утворенні в процесі варіння піни, знімайте її шумівкою. Особливо ретельно видаляйте пінку з готового варення. Щойно знятого з вогню. Якщо на стінках посуду кристалізується цукор, видаліть його мокрою ганчіркою або ложкою. Щоб запобігти засахаривание варення, додайте трохи винної кислоти за кілька хвилин до кінця варіння, по чайній ложці на кілограм варення. Варення повністю готове, якщо крапелька сиропу не розпливається на тарілочці, а зберігає консистенцію.

Для переливання варення користуйтеся абсолютно чистою і сухою посудом. Скляні банки потрібно трохи нагріти і поставити на товсте рушник, щоб банки не лопнули, коли наллєте гаряче варення. Зберігають банки з варенням в прохолодному сухому місці.

Женский журнал "Прекрасная леди" - красота, мода, здоровье