Як правильно наносити маску


Перш за все, потрібно зрозуміти що яку б маску ви не збиралися накласти, особа ще необхідно підготувати до цього. Підготовка полягає в проведенні процедури очищення шкіри, що можна реалізувати за допомогою парового компресу або - простого яблука.

Яблуко необхідно протерти на тертці, перемішати з перемеленими в пил кавовими зернами і цю суміш нанести на обличчя, але не розтирати. Замість яблука можна використовувати виноград. Маска, нанесена на очищену шкіру, принесе набагато більше користі.

Маски для будь-якого з типів шкіри необхідно вибирати різні. Наприклад, для сухої шкіри краще підходять маски з зволожуючими компонентами. Сама найпростіша з них - масляна: рослинна олія розігріває до теплого стану, просочують їм вату або безбарвну тканину і накладають на обличчя на 20 хвилин. Через цей час залишки олії знімають тампоном, який змочений у гарячій воді, а обличчя промахується вологим рушником.

Ще одна незамінна маска для сухої шкіри сирно-масляна. Дві столові ложки сиру і дві чайних ложки звичайного рослинного масла перемішують, і наносять на обличчя, приблизно на чверть години. Знімати маску необхідно так само, як і масляну. А щоб попередити появу зморшок, слід змішати один жовток з двома столовими ложками борошна і однією чайною ложкою меду. Накладають цю маска теж на чверть години. Видаляють теплою водою.

Для людей з нормальною шкірою підходять маски з овочів і фруктів. Готують їх за єдиним принципом: чайна ложка свіжого соку вливається в розтертий жовток, і накладається на обличчя на 20 хвилин. Знімають подібні маски ледь теплою водою. Приміром, незрівнянна маска на основі томатного соку, куди крім соку і жовтка всипають ще й чайну ложку крохмалю. Дана маска не тільки живить, але має захисну дію для шкіри.

При жирній шкірі застосовні маски, зменшують вугруватої, звужують пори і позбавляють від жирного блиску. Тут допоможе, наприклад, дріжджова маска 10 грам дріжджів змішують з кислим молоком до отримання однорідної маси і накладають на обличчя на чверть години. Після особу необхідно вимити спочатку теплою, а після прохолодною, але не крижаною водою.

Наостанок слід додати, що маски ні в якому разі не потрібно зберігати. Маску готують і наносять на шкіру негайно, ні про які відстрочки не можна навіть замислюватися. Маска, яка пролежала два-три години в холодильнику, в краще випадку не принесе ні якої користі.