Яблучний салат

Час приготування 35 хвилин

На 4 порції:
150 г зеленого салату
1 маленька цибулина
500 г кисло-солодких яблук
1 ст. ложка лимонного соку
50 г крупно нарубаних волоських горіхів або мигдаля
200 г густої сметани
терта цедра від 1 / 2 лимона
1 ч. ложка дрібних родзинок

Для соусу
ст. ложка винного оцту
ст. ложка рослинної олії
сіль
мелений перець
1 ст. ложка рослинної олії
1 щіпка цукру

Зелений салат почистіть, добре вимийте, струсіть воду і поріжте на смужки. Змішайте оцет і рослинне масло, за смаком приправте сіллю і перцем. Цибулини почистіть і дрібно порубати. Додайте в салатний соус.

Яблука очистіть, розріжте на 4 частини, виріжте серцевину, потім наріжте впоперек тонкими скибочками і швидко перемішайте з лимонним соком.

Разом з салатним соусом перемішайте зелений салат, яблука і горіхи, укладіть на глибоке блюдо.
Перемішайте сметану, лимонну цедру, рослинне масло і цукор, покладіть посередині поверх салату, але не перемішуйте.

Ізюм добре вимийте в теплій воді, обсушити паперовою серветкою і посипте ним салат. З салатом подайте дієтичний хліб з вершковим маслом.

www.jlady.ru