Горіхова дієта: принцип, меню і раціон дієти
Горіхова дієта була запропонована італійським фахівцем в 1980-х роках ХХ століття. Головний принцип горіхової дієти - майже повна заміна тваринного білка на той, що міститься в горіхах (волоських, кешью, фундук і мигдаль). На відміну від більшості екстремальних дієт, раціон горіхової дієти цілком збалансований і має лише одне обмеження: при кожному прийомі їжі маса порції не повинна перевищувати 250 р. Горіхова дієта розрахована на 10 днів, протягом яких ви втратите від 3 кг. На всі 10 днів виключено вживання цукру і цукерок.
Горіхова дієта: зразкове меню
Сніданки:
салат з руколи, томатів і рубленого мигдалю, заправлений оливковою олією, піта, чорна кава;
сирна запіканка з соусом з апельсинового соку, посипана мигдальними пелюстками, чай;
шматочок піци з начинкою з помідорів, зеленого перцю та козячого сиру, посипаний подрібненим кешью.
Обіди:
суп-пюре з картоплі та фенхелю, листя салату айсберг з оливковою олією і будь-якими меленими горіхами, стакан овочевого соку (томатного, морквяного або гарбузового);
суп-пюре з брокколі і білих грибів зі сметаною, жменя волоських горіхів, жменю родзинок або чорносливу, склянка ягідного соку (суничного, смородинового або вишневого);
томатний суп з базиліком, салат з смаженої картоплі та листя Лолло россо з майонезом, стакан несолодкого питного йогурту.
Полуденки:
жменю горіхів, жменю родзинок;
жменю горіхів, яблуко;
жменю горіхів, жменю фініків.
Вечері:
рідка вівсяна каша на воді, трав'яний чай (ромашка, м'ята, меліса);
салат з тертої моркви з вершками або сметаною, компот із чорносливу та кураги;
салат з розсільного сиру, ошпареного шпинату і оливкового масла, холодний чай каркаде.
www.missfit.ru