Класичний рецепт цибульного супу

Ще з давніх часів відомо, що Франція - це країна не тільки привабливих дамам, розкішної парфумерії, Ейфелевої вежі і шампанського, а й чудової, неперевершеною кухні. Про кулінарні захоплення французів написано велику кількість різнорідних книжок. А про кількість знаменитих страв не потрібно й говорити.

Потрібно зауважити, що в кулінарії французи дотримуються двох актуальних правил. По-перше, виготовлення їжі та її споживання значать для французів стільки ж, скільки і любов або спілкування. По-друге, кулінарія для французів - натхненне мистецтво.

З перших блюд на території Франції досить популярними є суп-пюре з цибулі-порею з картоплею. Але самим легендарним вважається цибульний суп, історія якого дуже стара, але надзвичайно цікава.

У 1790 році при дворі французького короля Луї XV Франческо Леонарді цибульний суп зарахували в ранг найрозкішніших страв, і нарекли його «стравою, гідним принцес».

Якщо ви хочете представити себе принцесою і приготувати цю страву, то у Вашому холодильнику повинні бути такі його складові частини: ріпчаста цибуля, вершкове масло або маргарин, перець, м'ясний або кістковий бульйон, хліб, тертий сир, сіль.

Готується цибульний суп досить просто. Цибулю треба нарізати кільцями й небагато обсмажити в олії. Посипати его перцем. До цього додати м'ясний бульйон і кип'ятити цибулю протягом 15 хвилин. Посолити. Після потрібно обсмажити скибочки хліба на олії, що. Суп розлити в вогнестійкі мисочки, покласти туди смажений хліб, посипати все це товстим шаром сиру, і поставити в духовку.