Картопляна запіканка

Для приготування картопляної запіканки вам знадобиться:
картопля середній 7-8 шт
яйця 3 шт
сир тертий 3 ст. ложка

Для соусу:
борошно 2 ст. ложка
масло вершкове 2 ст. ложка
молоко 1 склянка
яйця 2 шт
сіль за смаком
перець за смаком

Картоплю відварити, очистити від шкірки і нарізати скибочками. Яйця зварити круто, очистити від шкаралупи і нарізати кружечками. Половину картоплі укласти на рясно змащений маслом деко і покрити його нарізаними яйцями. Зверху помістити залишився картоплю. Кожен шар скропити 1-2 ст. ложками олії.

Приготувати соус: пшеничне борошно підсмажити в олії до золотистого кольору, розвести молоком, додати яйце, сіль, чорний мелений перець і все перемішати. Приготовленим соусом полити запіканку, посипати її тертим сиром і запікати в сильно нагрітому жаровій шафі.

www.jlady.ru