Час приготування 1:00
На 4 порції:
500 г буряка
2 ст. ложки рослинної олії
сіль
1 щіпка цукру
мелений чорний перець
0,1 л яблучного соку
50 г топленого сала
100 г очищених волоських горіхів
300 г зеленого салату
2 молоді цибулини
2-3 ст. ложки яблучного оцту
1 ч. ложка гірчиці ніжною
4 ст. ложки рослинної олії
2 ст. ложки вершків
Буряк вимийте, очистіть і наріжте маленькими кубиками. Кубики стушкуйте на середньому вогні в рослинній олії з додаванням солі, цукру і перцю, налийте яблучний сік. Потушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин, остудити.
Сало наріжте поперек смужками, розтопіть на сковороді на середньому вогні. Дуже крупно порубати волоські горіхи і додайте до сала. Сало і горіхи приблизно протягом 3 хвилин обсмажте до хрусткої скоринки, розкладіть на паперовій серветці і остудіть.
Зелений салат почистіть і добре вимийте, обсушити. Цибулини почистіть, розріжте навпіл і потім наріжте дуже тонкими колечками.
Буряк, зелений салат і цибулю обережно перемішайте. Яблучний оцет ретельно перемішайте з гірчицею, сіллю, перцем, рослинним маслом і вершками. Перед подачею соус перемішайте з салатом і ще раз до смаку приправте.
Салат посипте шкварками і горіхами.
www.jlady.ru
На 4 порції:
500 г буряка
2 ст. ложки рослинної олії
сіль
1 щіпка цукру
мелений чорний перець
0,1 л яблучного соку
50 г топленого сала
100 г очищених волоських горіхів
300 г зеленого салату
2 молоді цибулини
2-3 ст. ложки яблучного оцту
1 ч. ложка гірчиці ніжною
4 ст. ложки рослинної олії
2 ст. ложки вершків
Буряк вимийте, очистіть і наріжте маленькими кубиками. Кубики стушкуйте на середньому вогні в рослинній олії з додаванням солі, цукру і перцю, налийте яблучний сік. Потушкуйте на слабкому вогні протягом 10 хвилин, остудити.
Сало наріжте поперек смужками, розтопіть на сковороді на середньому вогні. Дуже крупно порубати волоські горіхи і додайте до сала. Сало і горіхи приблизно протягом 3 хвилин обсмажте до хрусткої скоринки, розкладіть на паперовій серветці і остудіть.
Зелений салат почистіть і добре вимийте, обсушити. Цибулини почистіть, розріжте навпіл і потім наріжте дуже тонкими колечками.
Буряк, зелений салат і цибулю обережно перемішайте. Яблучний оцет ретельно перемішайте з гірчицею, сіллю, перцем, рослинним маслом і вершками. Перед подачею соус перемішайте з салатом і ще раз до смаку приправте.
Салат посипте шкварками і горіхами.
www.jlady.ru