Торт "Пташине молоко"

Торт пташине молоко - це відмінний варіант святкового десерту з мінімальною кількістю калорій. Адже не дивлячись на всю свою святковість і пишність, такий торт зовсім не містить крему. Приготувати торт пташине молоко не так складно, як може здатися на перший погляд. Пропонуємо вам докладний рецепт торта пташине молоко, щоб ви переконалися в цьому самі.

Для бісквіта нам буде потрібно:
4 яйця
склянку цукру
склянку борошна

Для суфле потрібно:
10 яєць
склянку молока
півтори склянки цукру
200 грам вершкового масла
1 ложка борошна і пакетик желатину

Приготування:

Желатин заливаємо склянкою холодної кип'яченої води і відставляємо убік для набухання. А в цей час займемося приготуванням бісквіта.
Яйця збиваємо з цукром, до отриманої суміші додаємо борошно, все ретельно вимішуємо. Підготовлену для випікання бісквіта форму змащуємо маслом, або вистилаємо кулінарним пергаментом. Вливаємо тісто у форму і ставимо в попередньо розігріту духовку. На випікання бісквіта достатньо 30 хвилин, іноді менше. Все залежить від можливостей вашої духовки. Готовність перевіряємо за допомогою сірника.

Для приготування суфле відокремимо жовтки від білків. Жовтки розтираємо з половиною норми цукру, сюди ж приливає молоко, додаємо борошно, все ретельно перемішуємо і ставимо на водну баню. Доводимо на водяній бані до загустіння. Охолоджуємо. В отриману охолоджену суміш вводимо розм'якшене вершкове масло, збиваємо (краще міксером). Желатин підігріваємо, щоб він повністю розчинився у воді, і відставляємо убік для охолодження.

Білки збиваємо міксером у пишну піну, можна додати щіпку солі. Сюди ж поступово вводимо другу половину норми цукру, продовжуючи збивати. В отриману пишну білкову піну приливає желатин, перемішуємо. Змішуємо білкову масу з жовткова масою, перемішуємо і ставимо на деякий час в холодильник для загусання.

Готовий бісквіт розрізаємо вздовж коржа на дві частини. Нижню частину знову укладаємо на дно нашої форми. За верх коржа викладаємо суфле, накриваємо другою половиною коржа. Готовий торт ставимо в холодильник для охолодження і застигання годин на вісім. Готовий торт можна прикрасити по вашому смаку мастикою або розтопленим шоколадом.
Рецепт торту "Пташине молоко" з манкою

Є ще одна варіація цього рецепту - торт пташине молоко з манкою. У цьому випадку для загусання суфле використовується не желатин, а манна крупа.

Для приготування суфле використовуємо:
200 грам вершкового масла
склянку молока
півтори склянки цукру
3 столових ложки манки

Для того, щоб таке суфле не вийшло нудотним, можна використовувати лимон. Як бачимо з рецептури, в такому варіанті ми не використовуємо яєць і желатину.

Приготування суфле:

Вершкове масло перетираємо з цукром. Варимо манну кашу на наявному у нас молоці, Остуджуємо. Лимон натираємо на терочкой і змішуємо з охолодженою манною кашею. Сюди ж додаємо і масло, перетерте з цукром. Суфле збиваємо міксером до отримання легкої повітряної маси і ставимо на півгодини в холодильник для загусання. Отриманим складом Промазуємо коржі, прикрашаємо торт також як у першому випадку.

Смачного!

www.jlady.ru