Рецепт бісквітного торта

Десерт повинен бути смачним, солодким, але легким, щоб не викликати відчуття тяжкості і неприємні відчуття після застілля. Спекти бісквітний торт можна не тільки до свята, у будні дні теж потрібні маленькі приємні сюрпризи.
Рецепт бісквітного торта з апельсиновими часточками

Щоб приготувати бісквітний торт, можна використати класичний рецепт бісквітного тіста. Розітріть сім жовтків і 150 гр. цукру до збільшення маси в 2 рази, білки, що залишилися збийте в міцну піну, в міру утворення піни, додайте 50 гр. цукру. Змішайте ¾ білкової і всю жовткову масу. Не перестаючи помішувати, всипте 200 гр. просіяного борошна, одну столову ложку крохмалю і ваніліну на кінчику ножа. Після чого додайте білки, що залишилися і перемішайте до однорідності.

У підготовлену форму викладіть ¾ тесту, зверху не занурюючи, покладіть часточки апельсина і прикрийте їх тістом, що залишилося. Випікати корж 45-60 хвилин в розігрітій до 180-ти градусів духовці. У перші 20 хвилин не можна відкривати духовку, інакше корж осяде.

Готовий бісквіт залиште охолонути прямо у формі, потім розріжте його на дві рівні частини і дочекайтеся повного охолодження. Далі на корж покладіть консервовані вишні без кісточок, покрийте шаром крему зі сметани і цукру (на 2 склянки сметани досить близько 100-150 гр цукру). Покладіть другу частину бісквіта і покрийте всю поверхню торта сметанним кремом і прикрасьте його часточками ківі та шматочками вишень. Як прикраса можна використовувати будь-які фрукти і горіхи.
Торт Черепаха

Якщо ж це тісто випікати у вигляді невеликих коржиків, то можна зробити всіма улюблений бісквітний торт з масляним кремом «Черепаха». Такі коржі випікаються швидко, можна одночасно ставити кілька дек.

Для крему потрібно збити 400 гр. сметани, 100 гр. масла і півтори склянки цукру. Кожен коржик потрібно вмочити в цьому кремі і викладати у вигляді горбка з обрисами черепахи. Зверху торт залити шоколадною глазур'ю і остудити. Варіюючи співвідношення компонентів, ви створите власний рецепт бісквітного торта, який, можливо, стане передаватися з покоління в покоління.