Баклажани, тушковані з помідорами

Для приготування цієї страви вам знадобиться:
баклажани 1 кг
пюре з помідорів 500 г
часник 4 зубчик
сир тертий 200 г
сир моцарела 200 г
олія оливкова за смаком
спеції прованські за смаком
сіль за смаком
перець за смаком
базилік 2 ст. ложки

Поріжте баклажани кружками шириною в 1 см. Зваріть їх на пару протягом 15 - 20 хвилин. Перекладіть на друшляк і дайте стекти воді.

Приготуйте томатну підливу, змішавши пюре з помідорів, товчений часник, 1 столову ложку прованських спецій, 2 столові ложки оливкової олії і базилік.

На лист, попередньо змащений оливковим маслом, покладете шар баклажанів. Рясно полийте підливкою з помідорів і посипте тертим сиром. Точно так само викладіть другий шар баклажанів і так далі, поки не будуть використані всі баклажани.

Верхній шар баклажанів не посипайте тертим сиром, а закрийте його тонкими скибочками моцарелли. Посипте прованськими спеціями.

Запікайте в розігрітій до 160 ° С духовці протягом 35 хвилин.

Страву можна подавати гарячим, теплим і холодним.

Примітка: Тушковані баклажани можуть служити як гарніром, так і основним блюдом.

www.jlady.ru