Час приготування 30 хвилин
На 4 порції
250 г свіжої полуниці
2 половинки консервованого персика
2 гуртки свіжого або консервованого ананаса
1 апельсин
червоний стручок солодкого перцю
маленькі голівки зеленого салату
Для соусу
ст. ложка рослинної олії
ст. ложка сметани
3 ст. ложки винного оцту
сіль
1 щіпка мелених насіння коріандру
1 ст. ложка дрібно нарубаної зелені базиліка
Полуницю вимити, обсушити добре, видаліть плодоніжки, ягоди в залежності від розміру розріжте або навпіл, або на 4 частини. Персики і ананаси обсушити. Персики наріжте тонкими часточками, ананаси наріжте кубиками. Апельсин очистіть, видаліть білу прошарок. З м'якоті гострим маленьким ножем видаліть прозорі плівки.
Стручок солодкого перцю розрізати на 4 частини, видаліть плодоніжки і серцевину. Стручок вимийте, обсушити і наріжте поперек тонкою соломкою.
У кочанного салату видаліть зовнішні зелене листя, залиште тільки світлі внутрішні частини. Внутрішні частини головок розріжте на 4 частини, вимийте і добре струсіть воду.
Зелений салат укласти в салатницю, інші компоненти перемішайте і гіркою укладіть посередині.
Міксером на високій швидкості змішайте в густу масу рослинна олія, сметану і оцет, потім додайте сіль і коріандр. Соусом полийте салат, посипте зеленню базиліка і відразу ж подайте до столу.
З салатом запропонуйте дуже тонкі скибочки хрустких хлібців або теплий білий хліб і несильно солоне вершкове масло.
Рада
Полуницю спочатку обов'язково потрібно вимити й обсушити і тільки після цього видалити плодоніжки. Якщо «відкрутити» їх перед миттям, ягоди вберуть вологу і втратять свій аромат. Ця рекомендація стосується також і до малині з ожиною.
Варіанти
Салат можна рясно посипати свеженатертого пармезанський сиром або сиром Гауда. Замість свіжої полуниці для салату можна взяти розморожені ягоди малини.
На 4 порції
250 г свіжої полуниці
2 половинки консервованого персика
2 гуртки свіжого або консервованого ананаса
1 апельсин
червоний стручок солодкого перцю
маленькі голівки зеленого салату
Для соусу
ст. ложка рослинної олії
ст. ложка сметани
3 ст. ложки винного оцту
сіль
1 щіпка мелених насіння коріандру
1 ст. ложка дрібно нарубаної зелені базиліка
Полуницю вимити, обсушити добре, видаліть плодоніжки, ягоди в залежності від розміру розріжте або навпіл, або на 4 частини. Персики і ананаси обсушити. Персики наріжте тонкими часточками, ананаси наріжте кубиками. Апельсин очистіть, видаліть білу прошарок. З м'якоті гострим маленьким ножем видаліть прозорі плівки.
Стручок солодкого перцю розрізати на 4 частини, видаліть плодоніжки і серцевину. Стручок вимийте, обсушити і наріжте поперек тонкою соломкою.
У кочанного салату видаліть зовнішні зелене листя, залиште тільки світлі внутрішні частини. Внутрішні частини головок розріжте на 4 частини, вимийте і добре струсіть воду.
Зелений салат укласти в салатницю, інші компоненти перемішайте і гіркою укладіть посередині.
Міксером на високій швидкості змішайте в густу масу рослинна олія, сметану і оцет, потім додайте сіль і коріандр. Соусом полийте салат, посипте зеленню базиліка і відразу ж подайте до столу.
З салатом запропонуйте дуже тонкі скибочки хрустких хлібців або теплий білий хліб і несильно солоне вершкове масло.
Рада
Полуницю спочатку обов'язково потрібно вимити й обсушити і тільки після цього видалити плодоніжки. Якщо «відкрутити» їх перед миттям, ягоди вберуть вологу і втратять свій аромат. Ця рекомендація стосується також і до малині з ожиною.
Варіанти
Салат можна рясно посипати свеженатертого пармезанський сиром або сиром Гауда. Замість свіжої полуниці для салату можна взяти розморожені ягоди малини.